Over de route

Utrecht is, als belangrijke Sint Maartenstad, onderdeel van een Europees Cultureel netwerk van Sint Maartenorganisaties in Europese landen. Utrecht werkt, in samenwerking met vele culturele en toeristische organisaties, dorpen en steden in Nederland, Vlaanderen en Frankrijk aan de realisering van een van de vier Europese culturele Sint Maartenroutes: van Utrecht naar Tours. Deze route is door de Raad van Europa als Europese Culturele route erkend.

ROUTE FRANKRIJK
In Frankrijk is de route Tours-Parijs-Amiens-Belgische grens in ontwikkeling en wordt bewegwijzerd. Tours is de stad waar Martinus bisschop was in de 4e eeuw. In Amiens deelde hij zijn mantel met een bedelaar, de legende waarmee hij in de hele wereld bekend is geworden.

ROUTE BELGIE
In België lopen we via de GR 128 (Vlaanderenroute) door het getekende landschap van de ‘Flanders Fields’ naar Gent. Via Sint Maartenstad Beveren gaan we verder naar de Nederlandse grens en de aansluiting met het Nederlandse traject in Bergen op Zoom.

Internationale Martinusroutes

Route door Frankrijk

Is onder constructie

Martinusroute Vlaanderen

De uitbouw van Martinusroute, de Europese Pelgrimsroute in de voetsporen van Sint-Martinus tussen Utrecht en Tours is een feit. Ook het traject op Vlaams grondgebied is inmiddels bewegwijzerd en maakt hoofdzakelijk gebruik van de bestaande Grote Routewandelpaden.

Bekijk website